Sidder du hver måned og skriver dine opgaver ned på post-its og A4-ark, uden reelt at have et overblik? Så frygt ej! Her er 3 eksempler på online værktøjer, der kan hjælpe dig med at holde styr på planlægningen.

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 11.41.57.png

Trello er yderst poplær, og i min optik, er det ét af de bedste værktøjer (hvis ikke det bedste værktøj) til projektstyring og planlægning. Og dét er der flere grunde til. Først og fremmest er værktøjet utrolig nemt at bruge. Dets brugerfladedesign er levende, moderne og dynamisk. Og så har du mulighed for at sætte dit eget præg, da du kan vælge mellem forskellige baggrunde. En sjov feature der gør værktøjet personligt.

Trello er bygget op omkring boardslisterog kort. Afhængigt af hvilken metode du arbejder ud fra, kan ethvert projekt tilpasses. I Headfitted bruger vi Trello til at give overblik over et projekts faser. Listerne, eller faserne, kalder vi fx ”Konceptbeskrivelse”, ”Produktudvikling” mm. Her opretter vi flere kort til hver liste. Et kort består af én opgave, hvor vi angiver deadline for kortet og tildeler, hvilket teammedlem der har ansvaret for kortet.
Der findes selvfølgelig andre smarte features og muligheder i værktøjet – men hvis du opretter boards med lister og kort, er du godt i gang. 

Trello er super god til at give overblik for projektets faser, og ikke mindst hvilke opgaver du skal have udført. Trello er tilgængelig på alle enheder – og så er det helt gratis. 

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 11.42.04.png

Plandisc er et danskudviklet onlineværktøj, hvor du kan oprette årshjul som strategisk planlægningsværktøj. Jeg er stor tilhænger af årshjul, og jeg arbejder primært med dem i forhold til kommunikation og markedsføring. Her giver de et godt overblik over, hvornår jeg skal publicere nyt indhold til Headfitteds digitale medier – og hvilke temaer vi har kørerende. 

Hos Plandisc kan du oprette dit eget årshjul, uafhængigt af, hvilket område du beskæftiger dig med, eller hvilket projekt du skal have struktur på. Værktøjet er nemt at gå til, og det kræver ikke nogen større teknisk indsigt. Desuden bestemmer du selv, hvad årshjulet skal indeholde – fra antal måneder til aktiviteter. 

Når du har oprettet et årshjul, kan du eksportere det til Excel, eller du kan vælge at printe det ud, som jeg klart vil anbefale dig at gøre. Det giver dig et bedre overblik at se dine ’opgaver’ hænge på væggen – og så glemmer du ikke, at du har et årshjul.
Som en ekstra valgmulighed, kan du vedhæfte filer til årsplanen, som for eksempel kan være opgavebeskrivelser, budgetter eller referater fra møder – noget som uddyber dine temaer i dit årshjul.

Du kan bruge Plandisc gratis i 30 dage – herefter koster det 99 kr. - 160 kr. om året.

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 11.42.13.png

Todoist minder på mange måder om Trello, og så alligevel ikke. Todoist er et opgavestyrings- og todo-liste værktøj. Det er meget overskueligt at bruge, da opbygningen af programmet minder om et mailsystem, og er meget statisk. 
Todoist er god til at give overblik over de enkelte opgaver for et projekt, samt de underopgaver der hører til hver opgave. Samtidig er værktøjet bygget op om en kalender, hvor du let kan sætte deadlines for hver opgave. Derfor kan du sagtens bruge Todoist som kalender – også privat. 

Ligesom Trello, kan du tildele opgaver til andre teammedlemmer i programmet. Meget overordnede kan man sige, at Todoist indeholder Trellos listerog kort. Men som projektkoordinator mangler jeg et lidt større overblik for hele projektet, og dets forskellige faser. Dermed ikke sagt at Todoist ikke er god – for det er det! Jeg er stor tilhænger af kalendersystemet, som jeg flittigt bruger. 

Todoist kan næsten hentes til alle enheder, og er gratis. 

Comment