Telemedicinsk træningsapp for Region Midt

AktivApp_phone.png

Mål: Forbedret livskvalitet

Psykiatriske patienter er sædvanligvis ikke førsteprioritet, når det gælder sundhedsinvesteringer – på trods af, at de fleste kender nogen som lider af stress, depression, angst eller skizofreni. Derfor er vi meget stolte af, at vi i samarbejde med Institut for Fysioterapi i Region Midtjylland har udviklet en træningsapp til iPhone og Android, som kan forbedre livskvaliteten for psykiatriske patienter. 

 
Oneplus3mock.png

Proces: Fleksibel træning

Fysisk inaktivitet er et stort problem blandt psykiatriske patienter, hvis gennemsnitlige levetid er under det nationale gennemsnit. Ved hjælp af vores træningsprogram vil fysioterapeuter og psykiatere være i stand til at understøtte patienterne i at opretholde og øge mængden af fysisk aktivitet – selv i perioder, hvor patienterne har svært ved at forlade deres hjem. Som led i et pilotprojekt, har appen været testet på unge og voksne patienter på Universitetshospitalet Risskov, i sommeren 2013. 

AktivApp_Phone.png

Resultat: delt ansvar - og økonomisk værdi

Det er vores erfaring fra projektet, at patienterne via teletræning med smartphones, kan opnå en ny følelse af ansvar og medfølgende mere tillid til deres egne evner og potentiale. Træningsapplikationen kan på længere sigt bidrage til generelle sundhedsøkonomiske fordele, ved at påvirke udviklingen af følgesygdomme og social deroute.

Mere info

Mikkel Thormod: mikkel@headfitted.dk